sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Heinänsyöjät

Kissat ovat lihansyöjiä, mutta se ei tarkoita, etteivätkö ne silloin tällöin tarvitsisi myös muuta mahantäytettä. Kissat nielevät omia karvojaan itseään pestessään ja ne kehittyvät ruoansulatuselimistössä karvapalloiksi. Karvapalloista eroon pääsemisessä auttaa heinien syöminen, sillä ne saavat kissan oksentamaan

Ennen lumien tuloa henkilökunta hankki Karvanaamalle ja Kassiselle erilaisia heiniä aina ulkona käydessään. Talvella tämä ei luonnollisesti ole mahdollista, joten kissat ovat joutuneet hakemaan muunlaista vastaavaa ravintoa. Sen sai tuta myös eräs persiljarukka, jota ei suinkaan oltu tarkoitettu kissoille vaan ihmisravinnoksi. Jotta vastaavaa ei enää tapahtuisi, henkilökunta aloitti ohranviljelyn.


Näin lyhyet oraat eivät vielä kiinnostaneet kissoja.

Kasvaminen siemenistä n. 10 cm pituisiksi oraiksi tapahtui suhteellisen nopeasti ja kasvit näyttävät maistuvan kissoille hyvin. Varsinkin Kassinen söisi niitä vaikka jatkuvasti ja sitä myötä oksentelisi pelkkää heinää vähän väliä. Tämä ei kuitenkaan ole henkilökunnan mielestä suotavaa, ja viljelmää säilytetäänkin suurimman osan ajasta keittiön hyllyn ylimmällä tasolla kissojen ulottumattomissa. Tämä on Kassisesta erittäin epäreilua ja hän vinkuu äänekkäästi, mikäli oraat ovat näkyvissä mutta eivät syötävissä, vaikka hän on yleensä hiljainen otus. Kassinen yrittää myös kurkotella kasvien luokse kovin huvittavalla tavalla. 


Kassinen ja laidunnettu viljelmä.

Järsitty.

Naama ei ole kovinkaan kiinnostunut tästä lisäravinnosta, vaikka pureskeleekin oraita aina silloin tällöin, jos ne ovat helposti saatavilla.


Naama vähän on maistellut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti