torstai 7. heinäkuuta 2016

Uusien valjaiden kokeilua

Kassiselle tilattiin Zooplussasta uudet valjaat pari viikkoa sitten. Vanhat, alunperin kaneille kuuluneet, eivät olleet hänelle syystä tai toisesta mieluisat, ja kokonsa puolesta ne sopivatkin paremmin edesmenneelle Karvanaamalle. Korvikkeina ne kyllä toimivat, parempia odotellessa.

Tilatut valjaat saapuivat viime viikolla ja niitä on uudelle omistajalle jo useamman kerran soviteltukin. Valitettavasti Hänen Kassimaisuutensa ei näistäkään hirveästi pidä: pukemista seurasi jälleen kaatuilua, paikallaan makaamista, ja muuta shakespearelaista draamaa. Henkilökunta koitti harhauttaa ja palkita häntä raksuilla, mutta nekin tuli syötyä lähinnä vain silloin, kun niitä laittoi suoraan nenän eteen.



Ensimmäisen sovituksen kuvasatoa: jumissa pöydän alla. Kassisen puolesta on sanottava, että valjaat eivät hänelle mitenkään täydellisesti istu, mutta silti reaktio on hieman, öh, yliampuva. 


Raksu! Kassinen haluaisi! 

Mutta Kassinen ei kykene. 

Ylösnouseminen vaatii valtavat ponnistukset. 

Koordinaatio on hukassa: Kassinen päätyi istumaan liian kauas raksusta. Ei voi syödä raksua nyt. Kärsimystä.

Tuolillekaan ei voi tuosta vain hypätä. Kassinen jumiutui seisomaan pitkäksi aikaa ja lopulta hän joutui vetämään itsensä ylös pelkästään etukäpälillään.

Seuraavalla sovituskerralla otettiin käyttöön järeät aseet, kuten kissanminttusukka. Tällä saatiin Kassisen huomio ainakin osaksi, mutta sen tenho laimeni nopeasti. Viimeisimmällä sovituskerralla Kassinen kiinnostui kovasti, kun parvekkeen ovi avautui, ja otti jopa juoksuaskelia valjaat päällä, mutta hän kuitenkin kaatui kesken matkan eikä koskaan päässyt oven eteen asti. 

Istuvampien valjaiden etsiminen on edelleen henkilökunnan missiona. Kassista on harjoitettu ulkoiluun myös houkuttelemalla hänet kantokoppaan raksuja heittelemällä, mikä luonnistuu jo kohtalaisen hyvin. Ehkä tämä tästä lutviutuu. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti