maanantai 5. joulukuuta 2016

Satsuma

Kassinen ja Seppo eivät pidä sitrushedelmistä. Varsinkin kuorimisessa ympäristöön leviävät aromit ovat inhottavia. Kassinen sietää niitä kohtuullisesti, mutta Sepon mielestä ne ovat kertakaikkisen ällöttäviä.


Henkilökunta söi satsuman ja Kassinen löysi itselleen lelun. Ikioman, kerrankin. Seppo kun ei missään nimessä halua koskea siihen.

Kassinen täppäilee kuorensuikaletta varovasti. Se on hänenkin mielestään vähän inhottava, mutta kuitenkin niin kovin kiehtova.

Leikki ei ole mitenkään rajua, mutta jännittävää kyllä. Seppo tuijottaa moista ajanvietettä järkyttyneenä.

Henkilökunta käyttää joskus hyödyksi Sepon inhoa, ja jättää kokonaisia sitrushedelmiä tai niiden kuoria paikkoihin, joihin Sepon ei haluta menevän. Uusimpana nyt esimerkiksi olohuoneen oven päälle, johon Seppo on nyt kiinnittänyt epätervettä huomiota.

Toisaalta tarpeeksi kuivuttuaan kuoret alkavat olla Sepon pienessä mielessä vähemmän ällöttäviä. Pala kuivaa satsumankuorta lojui Kassisen leikin jälkeen lattialla ja Seppo alkoi yllättäen sillä puuhailla ja lopulta äityi sitä mutustelemaan. Vähemmän yllättäen kuori olikin edelleen hirvittävän makuinen, Seppo alkoi pikaisesti pyyhkiä suutaan molemmilla käpälillä ja kaikkosi lopulta paikalta. Toivottavasti hän oppi tästä jotain. 

Henkilökunta tosin ei ole kovin toiveikas asian suhteen.

10 kommenttia:

  1. Meilläkin sitrushedelmät on ehdoton nounou. Hyödynnän tätä huonekasvien suojelussa valelemalla kaiken sitruunamehulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruunamehuvalelua kokeiltiin soveltaa rypsiöljypulloon, kun Seppo on sitä välillä käynyt nuoleskelemassa (yäk). Ei jostain syystä toiminut. Ehkä oltiin liian kitsaita mehun kanssa. :D

      Poista
  2. Pitää vaan syödä tarpeeks niitä mandariineja tai jotain, että tuoreita kuoria riittää :)

    Voivoi Seppo, teiänkin ihmisellä taisi olla isommat aivot kuin kissalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On vielä tällä hetkellä isommat aivot kai... Mutta minä kasvan suureksi ja mahtavaksi ja aivoisaksi! - Seppo

      Poista
  3. Sitrukset on yök yök!! Emäntä pyysi kertomaan että ei löydä teidän mailiosoitetta, joten voisiko sieltä joku laittaa mailia emännälle tassulinna(miumaut)gmail.com - Pepsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on yök yök! Joku laittaa mailia tässä illalla vielä. :) - Kassinen ja Seppo

      Poista
  4. Eemelillä on hassu tapa. Aina kun joku kuorii satsumaa tai appelsiinia, sen on tultava seuraamaan vierestä tuota operaatiota. Siis itse kuoret on tosi yäk, mutta jokin siinä kuorinnan äänessä kiehtoo. Ei voi ymmärtää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh, tuollaisesta ei olla ennen kuultukaan. Äänimaailman suuri arvostaja Eemeli. :D

      Poista
  5. Voi Seppo, pitääkö kaikkea maistaa :) Jos se haisee pahalta, se yleensä myös maistuu pahalta. Seposta olisi pitänyt saada kuvia (tai video) sen maistellessa satsumankuorta. Olisi varmaan ollut hauskaa katseltavaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä harmittaa, ettei ollut kamera käsillä. Kun ei voinut arvata Sepon nerouden yltävän moisiin sfääreihin. :D

      Poista