torstai 9. maaliskuuta 2017

Akne-eläin

Kassisen leuka kukkii yhä. Mustaa murua pukkaava alue on välillä suurempi ja välillä pienempi, pari finniäkin on suupielestä bongattu. Akne ei kuitenkaan vieläkään tunnu häiritsevän Kassista mitenkään, joten henkilökunta ei ole ollut ylen huolestunut. 

Leukaa on hoidettu muutamalla erilaisella menetelmällä, joista mistään Kassinen ei pidä. Hän on oppinut juoksemaan karkuun, kun näkee henkilökunnan tarttuvan hoitotarvikkeisiin. Puhdistusaineet haisevat pahalta, ainakin kun niitä heti nenän alle levitellään.

Kärsimystä.

Ensimmäiseksi leukaa puhdistettiin Septidinillä. Ei vaikutusta. 

Toiseksi leukaa puhdistettiin Septidinillä ja aknemurusia rapsuteltiin pois lasten hammasharjalla. Hammasharjavinkki bongattiin jostain kissablogista, mutta täällä ei vaikutusta. (Kassisen hammaspesut ovat muuten olleet tauolla, ettei hän vain yhdistäisi epämiellyttävää leukaputsausta suht' kivaan hammasputsaukseen.)

Kolmanneksi leuka jätettiin rauhaan siltä varalta, että putsaus ärsyttää ihoa ja vain lisää aknea. Ei vaikutusta. Aknealue laajeni.

Leuan vasen puoli aknen ollessa laajimmillaan.

Neljänneksi leukaa puhdistettiin uudelleen Septidinillä. Aknealue pieneni takaisin alkuperäiseen kokoonsa, muttei kadonnut minnekään.

Ei näytä pahalta, muttei hyvältäkään. Tosin kuvakin on niin huono, ettei näytä oikein miltään.

Sama tilanne salamalla: leuka on harmahtava sieltä, missä karvan pitäisi olla valkoista.

Viidenneksi vaihdettiin puhdistusaine Betadineen, joka ei vain desinfioi vaan myös "tuhoaa bakteereja ja mikro-organismeja." Aine värjää kaiken oranssiksi, joten Kassisen leuka on läheltä katsottuna hyvin mielenkiintoisen näköinen. Sitä ei saa mennä suuhun, mikä on hieman haastavaa itseään pesevän eläimen leuan ollessa kyseessä. 

Betadine on ehkä hieman parantanut tilannetta, kun sitä nyt pari viikkoa on käytetty. Akne ei kuitenkaan ole poistunut kokonaan. Mitähän seuraavaksi yrittäisi?

10 kommenttia:

  1. Voi Kassinen. Tässä yksi vinkki, jonka muistin lukeneeni ja löysinkin: http://www.kissankujeita.fi/2015/07/teinileuka.html?m=0

    VastaaPoista
  2. Meillä Sofin akneen auttoi ell:ltä saatu ohje käyttää Basiron -voidetta (ihmisille, mutta sopii myös eläimille). Muutama kerta riitti ja samalla vaihdoimme kaikki juoma- ja ruokakipot valkoiseen keramiikkaan, metalliin tai lasiin. Muovikipot saattavat aiheuttaa aknea, ekä meillä ole muovisia aktivointilelujakaan jotain satunnaista palloa lukuun ottamatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää tutustua tuohon Basironiin, kiitos!

      Ruokalautaset täällä onkin keraamiset, vesiastia on muovinen mutta Kassinen ei sitä edes käytä. Muovileluja kyllä on, ja ruoka-alusta on vahakangasta. Pitäisiköhän Kassisen siirtyä taas sanomalehden päällä syömään...

      Poista
  3. Voi Kassinen... Teillähän on yritetty jo vaikka mitä keinoja! Tuo Betadine on ollut meillä hyvää tököttiä (lähes) kaikkiin iho-ongelmiin. Se vain haisee tosi pahalle... Mutta akneahan meillä ei ole ollut näillä kenelläkään, kuulinkin siitä vasta ensimmäistä kertaa aikaisemmassa postauksessasi. Joten siihen vaivaan ei löydy vinkkejä. Hankalaa juurikin tuon suuhun menon kanssa. Muuten olisin ehdottanut Bepanthenia, kuten joka vaivaan ehdotetaan :D


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä otetaan Bepanthenkin kokeilulistalle. :D Se ois Kassisestakin varmaan parempi vaihtoehto kuin ällöttävä Betadine.

      Poista
  4. Voi höhlä miten kurjaa. Toivottavasti apu ongelmaan löytyy! Mimmillä oli pientä aknenalkua teininä, mutta se parani nopeasti itsekseen, kun vaihdoin metalli- ja muovikipot keraamisiin ja kokeilussa olleet raksut meni samantien vaihtoon.. tiedä sitten, mistä sekin loppupeleissä johtui. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että teillä meni noin kivasti ohi! Ruokaakin on vähän mietitty aiheuttajaksi, mutta Kassinen ei kyllä ole saanut mitään, mitä ei ennen olisi syönyt. Tosiaan ärsyttävä vaiva, kun ei voi tietää, mikä sen milloinkin aiheuttaa. :/

      Poista
  5. Tosi ikävää, Kassinen. Eiks lääkärilläkään ole ollut lisävinksua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei olla lääkäri vielä konsultoitu. Toivottiin, että tää pikkuvaiva lähtisi helpohkosti pois eikä Kassista tarviis viedä minnekään, kun se ei tosiaan matkusta mitenkään hyvin. Ja entä jos lääkäri ei tee mitään, kun Kassisen kanssa on sellaisesta turhastakin reissusta kokemusta? Toisaalta nyt ehkä mennään eri lääkärille. :D

      Kaipa sitä varaillaan tässä vähän keväämmällä aikaa, jos vaikka ilmenisi muutakin kysyttävää. :/

      Poista