sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Kädet ylös!

Seppo on oppinut uuden tempun, joka ainakin henkilökunnan mielestä on tähänastisista hienoin. Tempussa häntä osoitetaan pyssyllä ja hän antautuu nostamalla etutassut ilmaan. Erittäin hyödyllistä, vai mitä?




Tempun opettaminen lähti siitä, että henkilökunta on katsellut kateellisena, kuinka suunnattoman suloisia Elli ja Pii ovat kerjätessään herkkuja tassut korkealla pään yläpuolella. Olisihan se mukavaa, jos Sepostakin saisi söpön. Edes aseella uhkaamalla.

13 kommenttia:

  1. Uhkailee sinua aseella; onpa raju menetelmä! Miksiköhän emäntämme näyttää niin innostuneelta..? - Pepsi ja Max

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varokaa vaan, kohta teillekin aletaan pitämään kuria pyssyillä! - Seppo

      Poista
  2. Vähän siisti temppu! :) Vaikkei olisi hyödyllinen, niin hauska temppu! Kivasti keksitty jalostaa kerjäämisestä eteenpäin :)

    Ei kannata katsella kateellisena näiden kahden kerjäystä, ne ei osaa mitään muita temppuja :D Kun niiden älynlahjat ja mun koulutustaito on mitä on, niin voi olla etteivät opikaan muita... Täällä suunnassa kadehditaan Sepon taitoja! Se kun osaa jo vaikka ja mitä kivoja temppuja :) Sitä paitsi Seppo on söpö <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntui hölmöltä opettaa Seppoa kerjäämään, kun ei kuitenkaan tekisi sitä niin hyvin kuin Elli ja Pii. Uhkailu sopii hyvin tän kämpän henkiseen ilmapiiriin, ainakin silloin, kun Seppo pudottelee tavaroita hyllyiltä keskellä yötä. ;)

      Onneksi Seppo on nopea oppimaan, kun muutoin on laihakarvainen ja päärynänmuotoinen ja lähinnä huvittava. :D

      Poista
  3. Seppo-raasu ... henkensä kaupalla henkensä pitimiksi ...
    Tuopiko joulupukki palvelijoille lelupyssyn? Vai joko juhannukseksi aseistaudutte?
    Kehtaisikohan Seppo opetella vielä sellaisen "kuolema"-tempun eli kädet ylös, palvelija sanoo "pum" ja Seppo rojahtaa kyljelleen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lelupyssyä voisi katsella kirpparilta joo! Mutta sormipyssyn vaihtaminen varmana sekoittaisi Sepon eikä raukka enää tietäisi, mitä pitää tehdä tempussa. :D Kuolema olisi hauska opettaa, mutta Sepon saaminen kyljelleen on tosi vaikeaa, kun ei se sitä luonnostaan tee eikä haluta painaa maahan tms. Pitäisi kokeilla "siepata" makaamiskäytös naksuttimen avulla treenihetkien ulkopuolella. :)

      Poista
  4. Vautsi mikä temppu!!! Ehkä tuo tulee meillekin seuraavaksi harjoiteltavaksi. Tosin sekoittuukohan tupla high fiveen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilkaa, mutta saattaa sekoittua! Seppo on nimittäin välillä tarjoillut tassuja ilmaan ihan yhden tassun high fivenkin sijasta... Ja Kassiselle tätä ei edes opeteta, nyt kun se työllä ja tuskalla on oppinut tuplat, että sen pieni mieli ei menisi sekaisin. :D

      Poista
  5. Ihan mahtava temppu! Miten tämmöinen opetetaan? Voisin kokeilla myös riiviöiden kanssa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Miten muuten sujuu se tasapainotyynyn päälle meno? :)

      Tätä temppua opetettiin pitkään kerjäämisenä ja sitten se muutettiin lennossa uhkailuksi. :D Ja ei opetettu sheippaamalla. Kerjäämistä vahvistettiin ensin varmaan kuukausi niin, että aina ennen ruokailua Seppo sai nuolaista lusikkaa ennen varsinaisen ruoan saamista, jos kurkotti ylös takajaloillaan sitä hamuamaan. Tässä asennossa etutassut osoittivat alaspäin, niin sitten vaihdettiin treeniä ja alettiin pitää herkkua Sepon pään päällä, jolloin se tietysti tassut edellä tuli käteen kiinni. Ja sitten siitä taidettiin alkaa naksuttelemaan, jos muistan oikein, ajoista jolloin Seppo tavoitteli herkkua tassut edellä ilman, että tarrasi kiinni käteen. Tarraamisen poisjättämisessä auttoi myös se, että kädestä ei saanut herkkua/herkkua ei pidetty kädessä vaan palkka tuli erikseen. Kättä myös heilutettiin vähän ylös-alas, kun se innosti Seppoa kurkottelemaan ylöspäin. Lopulta heiluvaa kättä vaan siirrettiin vähitelleen pois pään päältä ja enemmän eteen, ja vasta lopulla heiluva/vilkuttava käsi muutettiin sormipyssyksi. Tästä pitkästä treenipolusta on vielä jäljellä se, että ase täytyy vetää kotelosta laajassa kaaressa ja sitä on ehkä vähän heilautettavakin Sepon edessä, että ylösnouseminen tapahtuu kunnolla. :D

      Poista
    2. Kiitos ohjeista, me aletaan sitten treenaamaan :D Tasapainotyynyn kanssa sujuu tosi hyvin nyt, kun laitoin sen päälle pyyhkeen peitoksi. Pitäisikin tehdä taas aiheesta tilannepäivitystä blogiin :)

      Poista
  6. En ikinä jaksaisi treenata näille temppuja... No, Ilona noutaa hiirua, mutta sen se keksi itse. Kyllä mäkin meen mukaan, jos kissa itse tarjoaa jotain eksklusiivista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seppokin noutaa silleen vähän, mutta pudottaa hiirun matkalle ja ihmisen pitää nostaa takapuolensa penkistä ja käydä se hakemassa uusintaheittoa varten. Se ei aina hotsita, joten me siis alettiin treenaamaan noutamista temppuna, että Seppo toisi lelun ehkä joskusloppuun asti! :D

      Poista